Drenthe College (emmtec Industry en Businesspark)

Terug naar overzicht

De regio Emmen is koploper in de groene chemie en is als Green PAC regio dé plek voor ontwikkelingen in de kunststofindustrie van Nederland en daar buiten. Wat hier gebeurt is uniek! Vezels voor kogelvrije vesten van Twaron, kunststoffietsen, de eerste beweegbare klapbrug van biocomposiet ter wereld, afbreekbare pluisdelen voor visnetten en walbeschoeiing van biocomposiet. Maar ook plastic flessen van 100% afbreekbaar materiaal en biobased kunststofdraden voor 3D-printing die o.a. worden gebruikt voor het maken van een 3D-geprinte boot op zonnepanelen. Stuk voor stuk innovaties die laten zien dat de regio op topniveau meespeelt in de Nederlandse maakindustrie.

Het emmtec Industry & Businesspark stelt haar deuren open en presenteert samen met Green PAC, Stenden PRE, Drenthe College en Stenden Hogeschool de chemie in en rond Emmen.

Bezoekers krijgen een rondleiding over het emmtec terrein om een uniek kijkje nemen op dit bedrijvenpark met innovatieve bedrijven werkzaam in de (groene) chemie en kunststofsector. Op de informatiemarkt laten bedrijven als DSM, Teijin, API en Innofil3D geïnteresseerden kennismaken met hun organisatie, hun slimme producten en productieprocessen. Daarnaast kunnen bezoekers o.a. een kijkje nemen bij Bonar (een toonaangevende producent van hoogwaardige technische textielen en specialistische constructievezels) en op het Stenden Lab. Op het lab worden proefjes en demonstraties door studenten van Drenthe College en Stenden Hogeschool gedaan en gegeven en kunnen de jonge bezoekers zelf meedoen.

Kortom kom ook en geniet van:

• een rondleiding waar projecten, bedrijven en kennisinstellingen zich presenteren;

• demonstraties en zelf proefjes doen;

• een kijkje in het praktijklaboratorium van de opleidingen Chemie en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek;

• het zien en ervaren wat de groene chemie producten, projecten en laatste ontwikkelingen in Emmen;

• wat het Kenniscentrum Stenden Polymore Research and Education (Stenden PRE) doet;

• het ontdekken van de innovaties in de groene chemie van Green PAC (Polymer Application Centre).

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in de (groene) kunststoffen, biocomposieten, de vezels en garens? Kom op zaterdag 26 september naar de Dag van de Chemie op het emmtec Industry & Business Park in Emmen en ontdek hoeveel aandacht de chemie besteedt aan veiligheid en de zorg voor een goed milieu. Breng een bezoek aan het praktijklaboratorium en maak kennis met wat emmtec Industry & Businesspark, Stenden, Drenthe College samen in de Green PAC regio doen rondom groene chemie.

Ontdekarrangement Groene Chemie

In samenwerking met regiomarketing ‘Emmen. Maak het mee!’ is een speciaal ontdekarrangement samengesteld. Ga voor meer informatie en aanmelden voor het ontdekarrangement naar de website: http://www.emmenmaakhetmee.nl/

Over deze organisatie

Het emmtec Industry & Businesspark richt zich met name op de kunststofsector. Op het industriepark komen kennis en vaardigheden van deze sector samen. Dankzij de aanwezige infrastructuur, diensten en expertise kunnen ondernemers hier hun innovatieve ideeën in de praktijk brengen. Zo creëren wij een ‘excellentiecluster’ voor innovatieve bedrijven in de kunststofsector.

Bedrijven op het industriepark zijn veelal internationale spelers in deze sector zoals DSM, Teijin en Bonar. Ook bedrijven als Morssinkhof Plastics, Cumapol, Inverko Compounding, Innofil3D, Sunoil, API-Institute, N-xt Fertilizers en Dutch Polymer Handling zijn hier gevestigd. 
 

Locatie activiteit

Adres:
Drenthe College (emmtec Industry en Businesspark)
Eerste Bokslootweg 17
7821 AT Emmen

Kaartweergave wordt geladen

Fotogallerij

Informatie over evenement

Openingstijden: 10.00 - 15.00
Leeftijdsgrens: Alle leeftijden (Let op: identificatieplicht)
Activiteiten: Rondleiding en rondkijken
Moeten bezoekers zich van te voren aanmelden?: Nee

Contact voor vragen publiek

E-mail: m_arling@drenthecollege.nl

Algemeen

Bezoek de dag!

Je kunt tijdens de Dag van de Chemie kiezen uit tientallen bedrijven in heel Nederland. Er zit er altijd één bij jou in de buurt!

Bekijk alle deelnemers

© 2015 Dag van de Chemie. Alle rechten voorbehouden.