Huntsman Holland

Terug naar overzicht

Over Huntsman Holland

Huntsman Holland, gevestigd in Botlek-Rotterdam, produceert en levert wereldwijd halffabricaten voor de polyurethaanindustrie. Polyurethanen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar we zien ze zelden omdat ze meestal het inwendige deel vormen van de artikelen die we gebruiken.

We slapen en zitten er op; ze vormen het zachte interieur van onze matrassen, stoelen en autostoelen. Er worden onderdelen van auto’s zoals bumpers en dashboards van gemaakt. We gebruiken de onovertroffen isolerende eigenschappen in de spouwmuren en leidingen van onze woningen. We gebruiken de bindende eigenschappen om landbouwafval of hout- en papiersnippers te vormen tot watervast plaatmateriaal (MDF) voor de bouwindustrie. We lopen er op (duurzame schoenzolen en laarzen) en sporten er mee (surfplanken, ski’s, tennisbanen).

Polyurethaan is sterker, lichter en gebruiksvriendelijker dan tal van traditionele materialen. Het is bijzonder duurzaam, want het kan niet roesten of rotten.

In Rotterdam maakt Huntsman deel uit van een belangrijke keten van chemie- en energieproducenten. Door synergie te bereiken met andere (chemie)producenten kunnen stoffen optimaal en energiezuiniger gebruikt en verbruikt worden.

Huntsman Holland maakt deel uit van Huntsman Corporation, een Amerikaans chemieconcern met meer dan 16000 medewerkers wereldwijd. Huntsman heeft haar productportfolie onderverdeeld in vijf divisies. Huntsman Holland valt onder de Polyurethanes divisie. Gedetailleerde informatie over de verschillende producten die Huntsman wereldwijd produceert is te vinden op www.huntsman.com

Meer informatie over het programma die dag en aanmelden kan via www.ziedechemie.nl

Hier kan je zien hoe de Dag van de Chemie in 2013 bij Huntsman en andere bedrijven was. 

Locatie activiteit

Adres:
Huntsman Holland
Merseyweg 10, havennummer 5210
3197 KG Botlek Rotterdam

Kaartweergave wordt geladen

Fotogallerij

Informatie over evenement

Openingstijden: 10.00-16.00 uur
Leeftijdsgrens: Alle leeftijden, fabrieksrondleiding is alleen van vanaf 12 jaar
Activiteiten: Open dag
Moeten bezoekers zich van te voren aanmelden?: Ja

Contact voor vragen publiek

E-mail: communicatie@huntsman.com
Tel.nr. vast: 0181293004
Website: ziedechemie.nl

Vind ons via:

Algemeen

Bezoek de dag!

Je kunt tijdens de Dag van de Chemie kiezen uit tientallen bedrijven in heel Nederland. Er zit er altijd één bij jou in de buurt!

Bekijk alle deelnemers

© 2015 Dag van de Chemie. Alle rechten voorbehouden.