OCI Nitrogen

Terug naar overzicht

Over OCI Nitrogen

OCI Nitrogen is in Europa een van de marktleiders in kunstmest en wereldwijd de grootste producent van melamine. De ammoniak die wij produceren is de basis voor zowel de kunstmestproductie als voor de productie van melamine.

De vraag naar voedsel neemt wereldwijd toe. Onze kunstmest speelt een essentiële rol in het verbeteren van de productiviteit van de landbouw. Zo ondersteunen wij de toenemende vraag naar voedsel in de wereld. Melamine wordt gebruikt als grondstof voor lijmen en harsen in velerlei toepassingen zoals meubelplaten, laminaatparket, coatings en verven en kunststof producten.

Regionaal en internationaal

Ons hoofdkantoor en de voornaamste productiefaciliteiten zijn gevestigd op Chemelot in Geleen (Nederland). In de regio Zuid-Limburg bieden wij werk aan circa 500 werknemers. Wereldwijd hebben wij 750 medewerkers met meer dan 20 verschillende nationaliteiten in dienst. Dat maakt OCI Nitrogen als organisatie een boeiende en internationale omgeving.

OCI Nitrogen is onderdeel van OCI N.V., beursgenoteerd als AEX-fonds aan de NYSE Euronext te Amsterdam. OCI is producent van stikstofhoudende meststoffen en chemicals met productielocaties in de Verenigde Staten, Nederland, Egypte, Algerije en China. OCI telt 3.000 medewerkers. De productiecapaciteit bedraagt circa 7 miljoen ton.
 

Locatie activiteit

Adres:
OCI Nitrogen
Koolwaterstofstraat 1
6161 RA Geleen

Kaartweergave wordt geladen

Fotogallerij

Informatie over evenement

Openingstijden: 10.00 - 17.00
Leeftijdsgrens: Geen
Activiteiten: Chemarket, Haven & Site Tour
Moeten bezoekers zich van te voren aanmelden?: Ja

Contact voor vragen publiek

E-mail: info@dagvandechemielimburg.nl
Website: dagvandechemielimburg.nl

Algemeen

Bezoek de dag!

Je kunt tijdens de Dag van de Chemie kiezen uit tientallen bedrijven in heel Nederland. Er zit er altijd één bij jou in de buurt!

Bekijk alle deelnemers

© 2015 Dag van de Chemie. Alle rechten voorbehouden.