Tips voor deelnemers

Handleiding evenement

Wat te doen bij slecht weer? Moet ik toegangskaarten gebruiken? Welke kinderprogramma's werken? Als u een open dag organiseert komen er veel vragen op u af. De VNCI heeft daarom een handleiding ontwikkeld vol tips & tricks voor het organiseren van een open dag. 

Proefjes organiseren

Bezoekers proefjes laten uitvoeren is altijd een succes. Inspiratie nodig? Op de site van Expedition Chemistry staan leuke en gemakkelijk uitvoerbare proefjes, inclusief een 'proeven top 10'.

Gebruik social media

Wilt u social media inzetten tijdens de Dag van de Chemie? Wij geven tips voor de meest effectieve toepassing!

Persbericht

Wilt u uw regionale perscontacten benaderen? Wij hebben het persbericht al voor u gemaakt! U kunt het bericht zelf nog kan aanvullen met informatie over uw bedrijf.

Activiteiten voor kinderen 

Kinderlabsurvivalgids

De Dag van de Chemie is een ideale gelegenheid voor de organisatie van een Kinderlab. Op die manier kunnen ook uw jongste bezoekers en hun ouders op een speelse manier kennismaken met chemie. Met de Kinderlabsurvivalgids van C3 is het organiseren van een succesvol Kinderlab een koud kunstje!

Ook jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kunt u enthousiast maken voor de chemie door verschillende activiteiten in te zetten tijdens de Dag van de Chemie.

Proefjes voor kinderen

Op de website Expeditionchemistry.nl staan allerlei leuke proefjes voor kinderen. Laat kinderen bijvoorbeeld hun eigen frisdank, haargel, shampoo of glitterbal maken!

Kinderpagina’s

Ook vindt u op de website Expeditionchemistry.nl ruim 40 kinderpagina’s. Hier delen Sanne en Chris hun ervaringen met chemie in hun dagelijks leven. Op iedere pagina staat een proef, een puzzel en een weetje over een bepaald thema. U kunt deze informatie gebruiken om uit te delen tijdens de Dag van de Chemie of om te plaatsen in de regionale krant en/of scholen in uw omgeving!

Nieuwsbrief met tips

Wilt u regelmatig per e-mail tips ontvangen voor de organisatie van de Dag van de Chemie? Geef dan uw e-mailadres door via sigtermans@vnci.nl, dan krijgt u deze automatisch. Ook alle contactpersonen van de bedrijven die meedoen krijgen deze brief.

 

Volg ons

Algemeen

Bezoek de dag!

Je kunt tijdens de Dag van de Chemie kiezen uit tientallen bedrijven in heel Nederland. Er zit er altijd één bij jou in de buurt!

Bekijk alle deelnemers

© 2015 Dag van de Chemie. Alle rechten voorbehouden.