Tips (bedrijven)

Programma zichtbaar voor bezoekers
Alle informatie van de deelnemers verschijnt automatisch op de website. Vergeet niet om het bedrijfslogo en programma toe te voegen. Zo ziet de bezoeker direct wat voor leuke activiteiten er georganiseerd worden.

Ook kan je social media inzetten om je programma onder de aandacht te brengen. Op ons Facebook-account is het mogelijk om zelf berichten te plaatsen. Heeft jouw bedrijf geen eigen account? Wij plaatsen het met plezier! Stuur je foto/video met begeleidende tekst naar overbeke@vnci.nl.

 

Format persbericht
De VNCI maakt een landelijk en regionaal persbericht ter aankondiging van de Dag van de Chemie. Hieronder is een format te downloaden dat gebruikt kan worden voor de lokale promotie.

 

Handleiding evenement
Wat te doen bij slecht weer? Moet ik toegangskaarten gebruiken? Welke kinderprogramma's werken? Als u een open dag organiseert komen er veel vragen op u af. De VNCI heeft daarom een checklist gemaakt vol tips & tricks. Ook is hier de presentatie van de inspiratiesessiete vinden.

 

C3: proefjes en tips
C3 is samenwerkingspartner van Dag van de Chemie en biedt op www.c3.nl allerlei proefjes voor scheikunde, science of natuur & techniek, speciaal voor kinderen op de basisschool. Bij al deze experimenten worden huis-, tuin- en keukenmaterialen gebruikt, zoals water, zeep en olie, om de chemie om je heen te zien en te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van cupcakes en wat voor chemie daarbij komt kijken!

 

 

C3 heeft ook nog enkele handige tips die van pas komen bij het organiseren van activiteiten voor kinderen:

  • Zorg voor veilige materialen om mee te werken. Zorg dat de materialen of producten die je gebruikt herkenbaar zijn voor kinderen, zodat ze er gemakkelijker mee kunnen werken
  • Zorg dat de kinderen geen vlekken kunnen veroorzaken in hun kleding die niet te verwijderen zijn! Geef ze dus een schort of labjas
  • Gebruik bij je uitleg veel plaatjes
  • Bedenk vooraf of je ouders wel of niet wilt betrekken bij de activiteit: oudere kinderen voelen zich bijvoorbeeld vrijer zonder ouders, terwijl jongere kinderen zich vrijer voelen met de ouders in de buurt
  • Kinderen vinden het leuk om iets mee naar huis te nemen wat ze hebben gemaakt. Denk aan een reageerbuisje of potje met iets
  • Zijn er genoeg begeleiders? Lang wachten is saai!

 

Nieuwsbrief
Wilt u regelmatig per e-mail updates ontvangen voor de organisatie van de Dag van de Chemie? Geef dan uw e-mailadres door via sigtermans@vnci.nl, dan krijgt u deze automatisch. Ook alle contactpersonen van de bedrijven die meedoen krijgen deze brief.